Trekanttomten (3KT) er det siste ubebygde tomten rundt Aker Brygge-området. Her har Ferd Eiendom og Vedal Invest som mål å skape et levende og fremtidsrettet næringsbygg som også bidrar til å gi merverdi til hele området.  

Fra sommeren 2022 startet vi med midlertidig aktivisering av området. Midlertidigheten skal fortsette hver sommer frem til byggestart som er estimert til 2026. Gjennom midlertidig aktivitet får vi også testet ut en rekke funksjoner, kulturopplevelser og tilbud som senere kan benyttes i våre prosjekter. Til vår store glede har 3KT allerede blitt et samlingssted for nabolaget.

I 2023 ble det gjennomført 113 arrangementer og totalt hadde vi ca. 50 000 besøkende i perioden fra april til september. Det ble arrangert flere enkeltstående arrangementer og arrangement serier som f.eks afterswim, morgenyoga, bingokongen, utekino, Fashion Archives, The Kids Are allright og tegn og trall

Ferd Eiendom tror kunst og kultur spiller en viktig rolle i en attraktiv by og i våres åpnet Ferd sitt første midlertidig kunstprosjekt på 3KT. I Dokkveien blir digre portretter av tre jenter 12-15 år som gjengitt i et renessanse oljemaleri og stirrer mot Nasjonalmuseet. Store kunstfototografier av Jo Bentdal blir stilt ut på byggeveggene på Munkedamsveien og Dokkveien. Kunstprosjektet er produsert av Kulturbyrået Mesén.  

På sensommeren ble dørene til (kunst)kulverten, under Dokkveien, åpnet og Julie Ebbing sin kunst treffer oss. Hun sier selv «Min galskap er min vare» og hennes utstilling ved navn «Dig a Pony» er kvinnelige helgener; krigerske kvinner i fulle av mot, kløkt og agens. Disse skikkelsene flyter sammen med kamprop, dagboknotater og poesi, røft sprayet i fargesterk graffiti. Her befinner kunsten seg i grenseovergangen mellom det intime og det offentlige, galskap og poesi innenfor og utenfor. . 

"No risk, no potential. If we don't surprise, we have no purpose" sa Johan H. Andresen i paneldebatten «Å utvikle by er også (en) kunst», som Ferd Eiendom inviterte til under Oslo Urban Week.

Hva skjer når vi tilfører kunst som en del av byutviklingen, og lar kunstneren bli en del av bybildet? Og hva kan vi lære av kunstgrep som er utført andre steder i verden? 

3KT ble nominert til årets bylivsprosjekt hvor kriteriene er et byområde/bygulv som har lykkes med å oppfylle ambisjoner om økt byliv med tilbud, byrom og arkitektur som oppleves som attraktivt og skaper aktivitet. Kan også være midlertidige tiltak, slik 3KT er. Vi nådde ikke helt til topps, men veldig stas å være en av de fire nominerte.